„Eco-September brach neue Imagerekorde“ Nachrichten
Der Öko-September hat neue Rekorde gebrochen

För femte året i rad har kampanjen Eko-september gått av stapeln och slagit rekord i antal aktiviteter och räckvidd. Bakom den årligen återkommande kampanjmånaden för ekologiskt och KRAV-gekennzeichnete Stände Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna, Schwedens Verbraucher und KRAV.

Eko-september startade 2019 med Storbritanniens “Organic September” som förebild. Kampanjen har vuxit från år till år och engagerar nu ett stort antal ekologiska lantbrukare och livsmedelsföretag liksom samtliga aktörer inom dagligvaruhandeln.

- Wir sind stolz darauf, dass sich der Eco-September als Aktionsmonat für Öko etabliert hat und wir so viele Akteure zusammenbringen, die gemeinsam den Umsatz ankurbeln und Wissen über Bio- und Bio-Produkte verbreiten wollen KRAV-gekennzeichnet, sagt Charlotte Bladh André, CEO von Organic Sweden.

Under Eko-september 2023 har kampanjen bland annat aktiverats i sociala medier, skyltats upp i butik, annonserats utomhus, lyfts fram av kända matprofiler och ekologiska lantbrukare som arrangerat event över hela landet.

Einige Ergebnisse in Kürze

    ¤ 200 Geschäfte (mindestens) wurden mit Kampagnenmaterial beworben
    34 ¤ Ekobonde in den Filialen wurden durchgeführt
    ¤ 23 landwirtschaftliche Aktivitäten mit Biobauern
    ¤ 3 Millionen Menschen wurden durch Außenwerbung in Ladennähe erreicht
    ¤ 3 Millionen Menschen wurden über soziale Medien erreicht
    ¤ 130 Menschen wurden über bekannte Lebensmittelprofile erreicht
    ¤ Alle Ketten im DVH haben die Kampagne auf unterschiedliche Weise beworben
    ¤ Cafés, Bäckereien, Restaurants und Hofläden im ganzen Land haben die Kampagne gezeigt

Nu är Eko-september över, men Sveriges ekologiska lantbrukare och företagare fortsätter att producera så hållbar mat som möjligt 365 dagar om året. Förhoppningen är att kampanjen ska inspirera till fortsatt försäljning av ekologiskt och KRAV-das ganze Jahr über markiert.

– Under Eko-september har många av våra medlemmar visat upp hur den ekologiska maten produceras och varför den ger mer biologisk mångfald, bättre klimat, renare dricksvatten, bördigare jordar och godare djurvälfärd. Ekologiskt jordbruk är ett viktigt verktyg för att lösa många av de stora utmaningar som hela vårt matsystem står inför idag, säger Sofia Emilsson, verksamhetsledare på Ekologiska Lantbrukarna.